Zelf rabarberjam maken

Zelf rabarberjam maken

Zelf rabarberjam maken is een fluitje van een cent. Van april tot juli is het overal verkrijgbaar en maak je van deze groentestelen(!), rabarber is een groente, een heerlijke jam of je verwerkt het in een taart of toetje.

Wist je dat…
Rabarber eten goed is als je zwanger bent, vanwege de hoeveelheid foliumzuur? Ook als je in de overgang bent en je last hebt van opvliegers is rabarber goed voor je.

Dit heb je nodig
1 kg rabarber
rasp en sap van 1 sinaasappel
3 takjes rozemarijn
500 g geleisuiker

Zo maak je het
Haal de draden van de stelen en snijd de stelen in stukjes. Doe de rabarber met het sap en rasp van de sinaasappel en de takjes rozemarijn in een ruime pan en breng aan de kook. Voeg eventueel een scheutje water toe om droogkoken te voorkomen. Kook ongeveer 5 minuten tot de rabarber moes is geworden. Roer de suiker door de rabarber en breng het geheel weer aan de kook. Laat het 2 minuten flink borrelen. Neem de pan van het vuur en verwijder de rozemarijn. Schuim de jam af als dat nodig is en giet de jam in schone potten. Deksels erop, pot vijf minuten op z’n kop neerzetten om vacuüm te trekken, en laten afkoelen.

Fotocredits: thaoslittlekitchen.com

print

Share This