Vis in een jasje van pancetta

Vis in een jasje van pancetta

Voor dit recept uit de oven kun je kabeljauwfilet gebruiken, zeeduivel of een ander stevig witvisje. De pancetta geeft de vis een lekkere zoutige smaak. De bereidingstijd van deze vis in een jasje van pancetta valt erg mee!

Vis in een jasje van pancetta? Wat is dat, pancetta? Erg lekker! Het is vlees, te vergelijken met ontbijtspek. Het is afkomstig van de buik van het varken. Pancetta wordt gedroogd, gekruid met onder andere peper, zout, kruidnagel en nootmuskaat. Na het kruiden wordt het of gerookt en in rechthoekige vorm verkocht, of rauw opgerold en in plakjes gesneden. Deze laatste variant is de bekendste en deze gaan we dan ook in dit receptgebruiken.

Dit heb je nodig voor 4 personen

4 stevige visfilets (Kabeljauw of zeeduivel)
100 g pancettaplakjes
150 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 stengel bleekselderij, in boogjes
2 takjes rozemarijn
olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maal wat zwarte peper over de vis. Wikkel de vis daarna in de plakken pancetta. Vet een ovenschaal in en leg de vis in de schaal. Verdeel de tomaatjes en bleekselderij erover. Besprenkel met olijfolie. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven, haal de folie eraf en leg de rozemarijntakjes op de vis. Zet de schaal nog eens 10 minuten in de oven zonder folie.

De vis in een jasje van pancetta is lekker met aardappelpuree.

Heb je na dit recept nog pancetta over of hou je niet van vis? Dit recept van kip in pancetta is ook een aanrader!

print

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *