Verrukkelijke taart van Mister Kitchen

Verrukkelijke taart van Mister Kitchen

Wel eens taart van Mister Kitchen geproefd? Ik kreeg onlangs een stuk voorgeschoteld op een feestje: verrukkelijk! Dit is het recept van Mister Kitchen ‘himself’!

Mister Kitchen is een bureau in Amsterdam dat zelf unieke culinaire producten ontwikkelt, reportages maakt en events organiseert, zoals Het Weekend van de Rollende Keukens.

Dit heb je nodig
50 g boter
100 g digestive bicuitjes
50 g gemalen amandelen
180 g roomkaas
200 g ricotta
100 g crème fraîche
sap en schil van 1 citroen
1 vanillestokje
200 g witte basterdsuiker
4 eieren, gescheiden
snufje zout
1/2 pot chia & fruit bosbessen-cranberry van Mister Kitchen (verkrijgbaar bij ah)

Zo maak je het
Smelt de boter in een steelpannetje. Verkruimel ondertussen de biscuitjes in de keukenmachine of plet in een plastic zak met de deegroller. Meng in een kom de boter met de koekkruimels en de gemalen amandelen.

Vet een taartvorm (24 cm doorsnede) in en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat een halfuur hard worden in de koelkast.

Meng de ondertussen de roomkaas met de ricotta, crème fraîche, citroensap en schil, merg uit het vanillestokje, de basterdsuiker en de eidooiers. Roer toe een gladde massa.

Doe een beetje zout bij de eiwitten en klop het met de mixer of in de keukenmachine tot het een witte piekende massa is. Vouw het voorzichtig door het kaas mengsel en giet het geheel in de cakevorm. Laat nog even opstijven in de koelkast.

Besmeer de taart voor het opdienen rijkelijk met chia & fruit.

print

Share This