Verantwoord tussendoortje: mueslirepen

Verantwoord tussendoortje: mueslirepen

Om het (school)jaar goed te beginnen en de kinderen met een verantwoord pauzehapje naar school te sturen, heb ik zelf mueslirepen gemaakt. Het verzoek was wel om er chocolade in te verwerken. Bij deze.

Als je op de verpakking kijkt van mueslirepen in de supermarkt zitten er vaak allerlei ongezonde toevoegingen in. Maak je zelf een tussendoortje, dan weet je wat er in zit. De biologische pitten, zaden en meel koop ik op de markt, dat is een stuk voordeliger dan in de winkel.

Dit heb je nodig voor ca. 13 stuks
150 g havervlokken
25 g pompoenpitten
25 g zonnebloempitten
50 g rozijnen of ander gedroogd fruit
50 g speltmeel
75 g gemengde (onbewerkte) noten, gehakt
50 g kokosolie (of roomboter), gesmolten
2 el pindakaas
80 ml honing
100 g pure chocolade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar. Smelt de kokosolie in een steelpan en roer de pindakaas (op zacht vuur) erdoor tot het vloeibaar is. Neem van het vuur en schenk de honing erbij. Roer het mengsel door de droge ingrediënten in de kom.

Bekleed een ovenschaal van ca. 30×20 cm met bakpapier. Schep het mengsel in de ovenschaal en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de schaal 20-25 minuten in de oven tot de randen lichtbruin kleuren.

Neem de schaal uit de oven en druk de muesli nogmaals aan met de lepel. Laat het dan minimaal 2 uur afkoelen.

Smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel over de muesli. Zet de muesli minstens een uur (ik heb een hele nacht gedaan) in de koelkast en snijd hem dan in repen.

print

Share This