Tagliatelle aglio olio met garnalen en gedroogde tomaatjes

Tagliatelle aglio olio met garnalen en gedroogde tomaatjes

De traditionele pasta, zoals de Italianen ‘m eten is alleen met olie en knoflook (vandaar de naam ‘Tagliatelle aglio olio’). Maar ja, zij eten het als tussengerecht en wij als hoofdgerecht. Dan is het wel lekker om garnalen en gedroogde tomaten toe te voegen.

Tagliatelle aglio olio: dit heb je nodig voor 4 personen

1 blikje ansjovis
4 tenen knoflook
ca. 200 g gedroogde tomaten op olie
400 g tagliatelle
200 g kleine garnalen (diepvries), ontdooid
gemalen chilipeper
1 hand verse peterselie, fijngesneden

Zo maak je het

Snijd 3 tenen van de knoflook, de gedroogde tomaten en de ansjovis in grove stukken. Verwarm wat van de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en bak hierin op laag vuur de knoflook, gedroogde tomaten en de ansjovis. Bestrooi met wat chilipeper. Neem het mengsel uit de pan en bewaar in een bakje.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de overgebleven knoflookteen fijn. Verwarm wat olie in de gebruikte hapjespan en bak hierin de garnalen met de knoflook. Maal ondertussen het tomaten-ansjovis-oliemengsel grof in de keukenmachine.

Giet de tagliatelle af en meng die in de hapjespan met de garnalen en het tomaten-ansjovis-oliemengsel. Garneer met de verse peterselie en serveer.

Tip!

Je kan het recept ook met spaghetti bereiden. In combinatie met rucola en wat citroensap en zonder de ansjovis geeft dit weer een net iets andere smaak.

Fotocredits: juliasalbum.com

print

Share This