Surinaamse zoete aardappeltortilla met chorizo

Surinaamse zoete aardappeltortilla met chorizo

Voor de zoete aardappel hoef je tegenwoordig niet meer op zoek naar een toko of naar de markt, hij is gewoon te koop in de supermarkt. Wel zo makkelijk, want hij is erg lekker én gezond, bijvoorbeeld als zoete aardappeltortilla.

De zoete aardappel, in Suriname ook wel bataat genoemd, zit vol vitamine A (goed voor je huid) en C, calcium, magnesium en kalium. Bovendien hebben ze 1,5 keer meer antioxidanten dan blauwe bessen!

Dit heb je nodig voor 2 personen
100 g chorizo, in blokjes
1 grote zoete aardappel
1 rode ui
4 eieren
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
verse platte peterselie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de chorizo in een droge koekenpan. Snijd ondertussen dunne plakjes van de aardappel en de ui, bijvoorbeeld in de keukenmachine.

Schep de chorizo uit de pan en bewaar hem op een bord. Bak in het vet van de chorizo de aardappel en de ui tot de aardappel een beetje zacht wordt, ca. 5-8 minuten. Klop de eiren en meng de kaas, peterselie en chorizo erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Check of de koekenpan in de oven mag. Als dat zo is, schenk dan het eimengsel over de aardappel en ui en zet de koekenpan in de oven. Is de koekenpan niet geschikt voor de oven, doe de aardappel en ui dan over in een lage ovenschaal en schenk dan het eimengsel erover. Zet 20 minuten in de oven.

Lekker met een groene salade.

print

Share This