Chocoladetaart met speculaas

Chocoladetaart met speculaas

Ook nog eens een taart bakken op de dag van Sinterklaas? Dan heb je het al druk genoeg! Maar deze chocoladetaart met speculaas is super eenvoudig en kan ook prima de avond ervoor gemaakt worden.

Cadeautjes inpakken, gedichten schrijven en surprises maken… En dan ook nog een taart? Dat gaat je lukken en het maakt pakjesavond extra feestelijk!

Dit heb je nodig
80 g roomboter
300 g speculaasjes
300 g pure chocolade, in stukken
5 eieren, gesplitst

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Smelt de boter op een laag vuur in een steelpannetje. Verkruimel ondertussen de speculaas in de keukenmachine. Meng in een kom de koekkruimels met de gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en doe het kruim erin. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm 10 min. in de oven.

Verwarm de chocolade au-bain-marie. Neem hiervoor een pan en breng hierin een laagje water tegen de kook aan. Zet een ijzeren kom in het water en smelt hierin de chocolade.

Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine. Laat de chocolade iets afkoelen door het gas onder de pan uit te draaien, maar laat de ijzeren kom wel in het warme water staan. Roer dan het eigeel door de chocolade. Als het mengsel een geheel is, neem je de kom uit het water en spatel je voorzichtig het eiwit door de chocolade. Giet de chocolademousse in de bakvorm en zet minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Tip!
Versier de taart voor serveren met pepernoten of met witte chocoladekrullen (als het geen sinterklaastijd is).

Fotocredits: food52

print

Share This