Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

De Spaanse cultuur, het klimaat, het eten… Ik kan er geen genoeg van krijgen. Met de Spaanse tortilla kun je alle kanten op, je kunt het eten als ontbijt, lunch, bij het avondeten of als tapa. Eenvoudig, doch voedzaam.

Deze Spaanse tortilla wordt als tapas geserveerd in 12 punten.

Dit heb je nodig voor 12 stuks

400 gram aardappels, geschild en in dunne plakken
Scheut olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
4 eieren, losgeklopt
melk
2 tl paprikapoeder
verse platte peterselie, gesneden

Zo maak je het

Kook de aardappels net beetgaar, zodat de plakjes nog wel stevig zijn. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Verwarm ondertussen in een grote koekenpan de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Klop de eieren los in een ruime kom met een scheutje melk en voeg de paprikapoeder en de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de aardappel bij de eieren en roer om. Schenk het mengsel in de koekenpan en dek af met een deksel. Bak de tortilla tot de bovenkant gestold is. Leg een bord op de tortilla en draai hem om op het bord. Laat de tortilla omgekeerd terug in de pan glijden en bak de andere kant nog een minuut of 5 en de tortilla is klaar. Serveer hem warm of koud.

Tip!

Je kunt deze Spaanse tortilla ook extra vullen door stukjes gebakken paprika, champignons of chorizo toe te voegen aan de tortilla.

print

Share This