Pruimentaart

Pruimentaart

Zegt iemand: tot in de pruimentijd!, dan bedoelt hij tot over een poosje of tot ooit als je niet weet wanneer je elkaar weer ziet. Het is nu ook pruimentijd, die duurt van pakweg juli tot oktober. Je kunt van pruimen heerlijke jam maken of deze pruimentaart, die bij mij al een paar keer goed is gelukt. En de tweede dag is hij nog lekkerder dan de eerste. Ik heb ‘m een Italiaans tintje gegeven door wat gemalen amandelen aan het beslag toe te voegen.

Dit heb je nodig voor ca. 8 stukken
Bakvorm van 24 cm ø, ingevet
150 g ongezouten roomboter
3 eieren
150 g fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
200 g bloem, gezeefd
50 g amandelen, fijngemalen
1,5 tl bakpoeder
120 ml melk
ca. 10 rijpe pruimen, ontpit en gehalveerd
(poeder)suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Snijd ondertussen het vanillestokje over de lengte open en schraap met een scherp mesje de zwarte zaadjes eruit. Klop de eieren los met de suiker en het vanillemerg tot het wat schuimig is. Roer voorzichtig de bloem, amandelpoeder en de bakpoeder erdoor. Voeg de gesmolten boter en de melk toe en roer nogmaals.

Giet een laagje beslag in de vorm en leg ruim de helft van de pruimen er op. Schenk de rest van het beslag erover en verdeel de laatste pruimen over de taart. Zet de taart ongeveer een uur in de oven. Strooi er vlak voor het serveren wat (poeder)suiker overheen.

print

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *