Pizza van Turks brood

Pizza van Turks brood

Een keer iets anders dan een standaard pizzabodem, of gewoon geen tijd om een bodem te maken? Maak dan eens een pizza van Turks brood. Lekker en eenvoudig!

Dit heb je nodig voor 4 personen
1 grote pide
olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1/2 ui, gesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
2 tomaten, in stukjes
peper en zout
1 blikje ansjovis
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 bol mozzarella, in stukjes
Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het Turkse brood in twee helften en snijd de helften vervolgens open. Meng 3 el olijfolie met een de helft van de knoflook. Smeer het brood hiermee in en laat 5-10 minuten knapperig worden in de oven.

Fruit in een kleine koekenpan de andere helft van de knoflook met de ui in wat olie op laag vuur in 5-10 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en laat op laag vuur afgedekt zacht worden in ca. 5 minuten. Voeg het blikje tomatenpuree toe en twee keer zoveel water. Roer tot een sausje en breng op smaak met peper en zout. Neem de tomatensaus van het vuur en pureer met een staafmixer.

Neem het brood uit de oven en smeer de helften in met de tomatensaus. Verdeel vervolgens de ansjovis, paprika en stukjes mozzarella erover. Rasp er nog wat kaas over en schuif de broodpizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Lekker met een salade.

print

Share This