Pitabroodjes zelf maken

Pitabroodjes zelf maken

Die kleffe pitabroodjes uit de supermarkt, ik weet het niet. Dat moet toch beter kunnen, en gezonder! Daarom heb ik ze zelf gemaakt van speltmeel. En ze zijn nog goed gelukt ook!

Voorverpakte pitabroodjes smaken eigenlijk nergens naar. Dat is wel anders als je ze zelf maakt. Als je speltmeel gebruikt, dan kun je er iets meer zout in doen, omdat het anders misschien wat flauw is. Ik vond het wel meevallen, door de kipshoarma en het knoflooksausje op mijn broodje.

Dit heb je nodig voor 6 broodjes
220 g volkoren speltmeel
1/2 zakje gist (7 g)
1/4 tl zout
140 ml lauwwarm water
7 ml olijfolie

Zo maak je het
Neem twee grote kommen. Meng in de ene kom het meel met het zout en de gist. In de andere kom meng je het water met de olie. Doe de helft van het meel bij het water en roer goed door. Voeg de rest van het meel toe en kneed tot een samenhangend deeg, ruim 5 minuten. Leg de bol in de kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 °C. Maak 6 balletje van de bol en druk ze plat ter grootte van een pitabroodje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ongeveer 8 minuten in de oven. Draai ze na 6 minuten om. Serveer bij shoarma of doe er kaas op voor de lunch.

print

Share This