Pastinaaksoep met appel en rozemarijn

Pastinaaksoep met appel en rozemarijn

Deze voormalig vergeten groente is weer helemaal terug. Ik trof laatst biologische pastinaken gewoon bij Lidl in het schap. Eerlijk gezegd had ik vooraf geen idee wat ik er van zou maken, maar na even googelen voor een makkelijk recept, leek me een soepje met appel en rozemarijn wel een lekkere combi.

Pastinaak werd vóór de introductie van de aardappel heel veel gegeten, maar is langzaam maar zeker vergeten. Hij wordt ook wel de witte pastinaken.recepten.planetfem.comwortel genoemd en smaakt een beetje zoetig. Je kunt hem rauw, gekookt en gestoofd eten, maar je kunt ‘m ook frituren en er chips van maken. In een hutspot doet hij het ook goed. Dat ga ik ook eens proberen.

Dit heb je nodig voor 4 personen
(kokos)olie
1 ui, in stukken
1 teen knoflook, in stukjes
2 pastinaken
1 appel, bijv. Elstar
1 tak rozemarijn
1 l groentebouillon

Zo maak je het
Schil de pastinaken en de appel met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook zachtjes glazig. Voeg de pastinaak en de appel toe en bak even mee. Doe ook de rozemarijntak erbij en schenk vervolgens de groentebouillon in de pan. Kook met de deksel op de pan tot de pastinaak gaar is, na 15-20 min. Haal de rozemarijn uit de soep en pureer de rest van de pastinaaksoep met de staafmixer tot een gladde soep.

print

Share This