Pasta van zoete aardappel met cashewsaus en spinazie

Pasta van zoete aardappel met cashewsaus en spinazie

Dit bijzondere recept vond ik op Pinterest. De pasta is gemaakt van zoete aardappel, dat is ook weer eens iets anders. Het ziet er zo lekker uit op de foto dat ik het meteen zelf wil maken.

Let op!

Begin 2 uur van tevoren met het weken van de cashewnoten.

Dit heb je nodig voor 4 personen

75 g cashewnoten
100 ml water (om te weken)
snufje zout
1 teen knoflook, grof gesneden
1 el olie
3 zoete aardappelen
300 g verse spinazie
een handje verse basilicum,

Zo maak je het

Doe de cashewnoten in een kommetje en schenk het water erbij. Laat circa 2 uur weken. Vervolgens laat je de noten uitlekken en spoel je ze even af met koud water. Doe de noten in de keukenmachine en voeg 80 ml water toe, het zout en de knoflook. Pureer tot een saus. Schil de 3 zoete aardappelen en snij ze in slierten met een dunschiller of een spiraalsnijder.

Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de zoete aardappelslierten in ca. 7 minuten gaar, terwijl je de slierten steeds omschept. Neem de slierten uit de pan en leg ze op een bord. Schep de spinazie op hoog vuur om in dezelfde pan tot het geslonken is. Giet het vocht af.

Voeg de helft van de kruiden en de saus toe aan de spinazie en roer ook de aardappelslierten erdoor. Maal er zout en peper over en besprenkel met olijfolie. Garneer met de overgebleven basilicum.

print

Share This