Pasta met broccolipesto

Pasta met broccolipesto

Broccoli leent zich goed voor verschillende bewerkingen in recepten. Daarbij is deze groente ook nog goed voor je. Er zitten veel vezels in, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Deze voedingsstoffen ondersteunen belangrijke functies in ons lichaam.

Wil je de belangrijke voedingsstoffen behouden, dan is het van belang de groente te stomen of te wokken. Door de roosjes te koken gaat namelijk driekwart van de gunstige werking van broccoli verloren. En dat is zonde.

Ik wilde een keer iets anders proberen en zo kwam ik op het idee van broccolipesto. De roosjes gebruik je voor de pesto en van de stronk kun je weer een heerlijke soep maken!

Dit heb je nodig voor 4 personen
de roosjes van 1 stonk broccoli
400 g pasta naar keuze
handjevol pijnboompitten
1 teen knoflook, in stukken
25 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te bestrooien
extra vierge olijfolie

Zo maak je het
Stoom de broccoli in een stoompan of in een vergiet boven een pan kokend water in ca. 5 min. gaar. Gebruik het water om de pasta in te koken, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de roosjes met de pijnboompitten, knoflook en kaas in de keukenmachine. Maal er, terwijl je steeds een scheutje olijfolie toevoegt, een mooie pesto van. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de pasta op de borden en verdeel de pesto erover. Bestrooi naar smaak met nog wat kaas of extra pijnboompitten. Lekker met gehaktballetjes.

print

Share This