Op cederhout gegrilde zalm

Op cederhout gegrilde zalm

Deze gegrilde zalm is een heerlijk recept voor op de barbecue. Het indirect grillen van zalm op een cederhouten plankje heeft als voordeel dat de vis niet aan het rooster gaat kleven en geeft de zalm bovendien een heerlijke rokerige smaak.

Op cederhout gegrilde zalm is

Dit heb je nodig
1 kg zalmfilet
2 el honing
100 ml sojasaus
sap van 1 citroen
1 snufje knoflookpoeder
1 snufje gemperpoeder

Zo maak je het
Om te beginnen leg je het cederhouten plankje minstens 4 uur in een bak met water. Meng voor de marinade de honing met de sojasaus, de citroensap en de kruiden en bedek de zalm met de marinade. Marineer de zalm een paar uur in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor op  een matig vuur en leg de cederplaat op het rooster tot het hout begint te roken. Draai het plaatje om en plaats dan de zalm met de huidzijde naar beneden op het plankje en sluit alles af met een deksel. Na ongeveer 20 minuten is de gegrilde zalm gaar.

Tip!
Cederhouten plankjes kan je meestal niet hergebruiken. De onderkant raakt verkoold en in de bovenkant trekt de vislucht die je er niet goed meer uit krijgt. Albert Heijn verkoopt cederhouten plankjes om je zalm op te grillen. Online bestellen bij beefensteak.nl kan natuurlijk ook.

 

Fotocredits: meridiez.nl

print

Share This