Ontdek jouw innerlijke chef-kok met deze eenvoudige tips

Ontdek jouw innerlijke chef-kok met deze eenvoudige tips

Koken kan worden beschouwd als een van de moeilijkste dingen om te leren. In de onderstaande tekst leert u verschillende tactieken om je te helpen bij het bereiden van lekkere, hoogwaardige maaltijden.

Als je een nieuwe kruidenmix voor je vlees uitprobeert, breng dan één klein stukje op smaak en neem een hapje voordat je de hele partij vlees kookt. Wees voorzichtig bij het op smaak brengen van voedsel zoals hamburgers, gehaktbrood of gehaktballen. Kook niet het hele vlees direct na het op smaak brengen van het vlees. Snijd een klein beetje af en kook het. Als de smaak van het hapje je bevalt, kun je de hele hoeveelheid vlees op smaak brengen en koken.

Gebruik scherpe messen tijdens koken - recepten - planetfem

Investeer in goede messen

Scherpe messen zijn essentieel in elke keuken. Het is moeilijk om ingrediënten te snijden met saaie messen en ze zijn ook gevaarlijk om te gebruiken. Het is makkelijker om jezelf pijn te doen met een saai mes door het te dwingen iets door te snijden dan met een scherp mes om er gemakkelijk doorheen te snijden.

Als je de hoeveelheid calorieën en vet in een aardappelpuree wilt verminderen, vervang dan een deel van de aardappelen door bloemkool. Omdat de bloemkool zacht is, mengt deze zich direct met de aardappelen en de andere ingrediënten. Bloemkool plet in dezelfde textuur en kleur als aardappelen, dus niemand zal het merken en je krijgt de voordelen.

Verse ingrediënten zijn beter dan bevroren of gedroogd, ongeacht wat je kookt. Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten, omdat ze een betere smaak aan jouw gerecht toevoegen en meestal een stuk goedkoper zijn.

Pas op! Hamburgers kunnen plakken

hamburgers op de grill - planetfem

In veel gevallen zullen hamburgers vast komen te zitten op de grill, en door ze met geweld te verwijderen zullen ze allemaal misvormd raken. Daarom moet je plantaardige olie gebruiken om de grill voor het koken te borstelen, zodat je kunt voorkomen dat het vlees blijft plakken.

Het verminderen van de hoeveelheid olie die je gebruikt bij het koken is essentieel als je geïnteresseerd bent in het verliezen van gewicht en het eten van een gezond dieet. Olie en boter zorgen voor veel onnodig vet. Kies in plaats daarvan voor anti-aanbakspray.

Om groenten te sauteren, kun je kippenbouillon gebruiken in plaats van olie of boter. De kippenbouillon zorgt ervoor dat de groenten veel beter smaken, en je zult in staat zijn om te voorkomen dat het gebruik van andere oliën vet en calorieën kunnen toevoegen. Deze methode om groenten te koken zal smakelijk en rijk aan voedingsstoffen zijn.

Je zult het hele jaar door vers fruit hebben. Bovendien kun je genieten van seizoensgebonden fruit zonder dat je buiten het seizoen schandalige prijzen hoeft te betalen.

Voorzichtig op smaak brengen

breng je eten op smaak met de juiste kruiden - planetfem

Wanneer je het voedsel op smaak brengt, is een goede regel om het kruiden beetje bij beetje toe te voegen in plaats van het allemaal in één keer toe te voegen aan het begin van het kookproces. Als je het op deze manier doet, kun je je voedsel op de beste manier op smaak brengen en je ingrediënten op de beste manier gebruiken. Als je een groot familiediner bereidt, doe dan wat voorbereidend werk de avond ervoor om de stress te verminderen en tijd over te laten om van iedereen te genieten. Het meeste wat er gehakt moet worden, zoals groenten, kan de avond ervoor gedaan worden en het marineren van je vlees maakt het de avond ervoor zelfs nog lekkerder. Dit zal je helpen om je minder gestrest te voelen als je de volgende dag moet koken.

Na de aankoop van onrijpe vruchten moet je ze in een plastic zak met perforaties doen. Naarmate sommige vruchten rijper worden, kunnen ze ethyleengas produceren. Wanneer je deze vruchten in luchtzakken bewaart, komt het gas dat normaal gesproken zou kunnen worden opgebouwd en opgesloten, vrij, waardoor het fruit langer vers blijft.

Ruim op tijdens het koken

Terwijl je kookt, is het een geweldig idee om de afwas te doen terwijl je kookt. Als je een dubbele spoelbak hebt, vul de ene kant met heet, zeepwater en de andere kant met helder water om te spoelen. De mengkommen en uw keukengerei kunnen vrij gemakkelijk worden afgespoeld en kunnen worden gereinigd en afgeveegd voordat de volgende ingrediënten in jouw maaltijd worden gebruikt.

Voeg wat zout toe aan het water wanneer je pasta maakt. Dit proces zorgt ervoor dat het zout jouw pasta op smaak kan brengen terwijl deze kookt. Dit is veel effectiever dan het toevoegen van zout aan de pasta die je al hebt gekookt.

Strooi bij het snijden van kruiden eerst een beetje zout op je snijplank. Dit geeft de kruiden een beetje smaak. Meestal zorgt een beetje zout er echter voor dat de kruiden niet van de plank vliegen. Je hoeft geen extra zout toe te voegen aan het voedsel dat je bereidt. Dit zal het gerecht overzouten. Het zout dat op het bord wordt gestrooid, kleeft aan de kruiden, wat de smaak tot 11 brengt.

Zorg dat de barbecue op temperatuur is

gebruik-plantaardig-olie-op-de-grill-recepten-planetfem

Als je van plan bent om voedsel te koken met behulp van de barbecue, moet de grill voor het evenement worden klaargemaakt, zodat het goed is om te gaan wanneer je dat bent. De grill moet worden voorbereid 30 minuten voordat het wordt gebruikt voor het koken. De hitte moet matig zijn en de houtskool moet een beetje askleurig zijn. Dit is de beste temperatuur om te grillen.

Hopelijk heeft dit artikel u een aantal geweldige ideeën gegeven om jouw kookkunsten te verbeteren. Wanneer je deze informatie in jouw kook arsenaal heeft, is het gemakkelijk om de keuken in te stappen en te beginnen met jouw volgende culinaire verwennerij. Je zult zeker een aantal fantastische gerechten koken.

print

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *