Kwarkgebakje met blauwe bessen

Kwarkgebakje met blauwe bessen

Ik had zin om iets lekkers te maken met blauwe bessen en ben gewoon aan de slag gegaan met ingrediënten die ik nog in huis had, zoals koffiekoeken, chocolade en kwark. Het resultaat was verrassend lekker.

Dit heb je nodig voor 8 stuks
4 koffiekoeken of kandijkoeken, verkruimeld
30 g roomboter, gesmolten
ca. 50 g pure chocolade
1,5 blaadjes gelatine
sap van 2 limoenen
200 ml kwark
75 g blauwe bessen
1 zakje vanillesuiker

Zo maak je het
Meng de koekkruimels goed met de roomboter. Knip acht rondjes bakpapier uit die passen in de vormpjes van de cupcakevorm. Leg het bakpapier in de vormpjes en verdeel de koekkruimels erover. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Smelt de chocolade in de magnetron, steeds 30 seconden en dan even roeren, of au bain-marie in een pannetje. Verdeel de gesmolten chocolade over de koekbodems.

Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Verwarm de limoensap in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur als het sap kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de limoensap. Laat een beetje afkoelen.

Pureer de blauwe bessen en roer ze door de kwark met de vanillesuiker. Voeg de limoensap toe. Schep dit kwarkmengsel op de koekbodems. Zet de cupcakevorm minimaal een uur in de koelkast om de kwark op te laten stijven.

Garneer voor het serveren met een paar blauwe bessen en bestrooi met wat poedersuiker.

print

Share This