Kiprecepten: Gevulde Kip met spek en guacamole 1

Kiprecepten: Gevulde Kip met spek en guacamole 1

Kiprecepten – Kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip! We kennen allemaal de slogan van het Productschappen Vee, Vlees & Eieren maar laten we eerlijk zijn, zo burgerlijk als de reclame spot is, kip blijft een vleessoort waar je verschillende recepten kunt uit proberen en experimenteren. Afhankelijk van het stuk kip dat je voorbereid, kippenfilet, vleugels, bouten of heerlijk kippendijen, het maken van kiprecepten lukt bijna altijd.

De planetfem redactie heeft een van de lekkerste kiprecepten gevonden en ook zelf gemaakt. Het was goed gelukt en daarom delen wij het graag met jullie.

Gevulde Kip met Spek en Guacamole

Als je ook zo veel van guacamole, spek en kip houdt  maar je hebt geen lekker kiprecepten boek in huis dan ben jij op de juiste plek. Wij denken dat dit een van de lekkerste kiprecepten is. Het is vrij makkelijk te maken als je goed de instructies volgt.

Dit is wat je nodig hebt om 8 kip guacamole bom ‘s te maken:

Ingrediënten:

 • 2 Avocado’s
 • 2 eetlepels van verse limoen
 • 2 Koriander, gesneden
 • 4 Kippen filets
 • 8 lapjes ontbijtspek of bak bacon
 • Zwarte peper
 • 1 eetlepel olie
 • Zout voor de kip
 • Een halve ui, fijn gesneden
 • Een halve tomaat, gesneden
 • Een halve eetlepel zout ( voor de guacamole)

Voorbereiding:

kleine stukjes uiSnijd de ui in  fijne stukjes en zet het apart. Pak vervolgens de een tomaat en snijd die ook in kleine stukjes. Pers de limonen met de fruit pers of knijp de limoen met je handen in een bakje om de sap eruit te halen.

Nu begint de beste de leuke deel. Wij gaan een van de beste kip recepten eindelijk echt maken! Nomnomnomnomnom!!!

Bereidingswijze:

 • Zet de oven op 200 graden.
 • Pak een mes en snij de avocado door het midden. Neem een scherpe mes en druk de mes in de pit zodat de mes vast in de pit zit. Wibbel de pit een beetje met de mes en zo kan je makkelijk de pit verwijderen zonder de avocado te beschadigen. Verwijder de pit en gooi hem weg, Pak een lepel en schep de avocado uit de schil. Pak een grote kom en meng de avocado, ui, tomaat, koriander, zout en limoen bij elkaar. Doe dit met een vork en zorg ervoor dat er geen grote stukken meer in zitten.
 • Kip recepten: Gevulde Kip met spek en guacamoleMarineer de kip met zout en peper aan alle kanten.(zorg er voor dat er genoeg zout en peper op zit) Snij de kip de door de helft. Snij een spleet in het midden van de helft om een spleet te maken. Pak een volle lepel met guacamole en zet het in het vakje. Maak vervolgens de kip dicht door de zijkanten dicht te drukken.
 • Pak 2 lapjes spek en bind het om de kip heen. Zorg ervoor dat het spek de kip goed bedekt.Kip recepten: Gevulde Kip met spek en guacamole
 • Verwarm de olie in een pan op hoog vuur. Bak de spek bedekte kip in de pan voor 3 minuten per kant. Zorg er voor dat je ook de uiteinden van de kip bakt. Wanneer je klaar bent met het bakken kan hij de oven in voor 10 minuten.
 • En het is klaar om op je bord zetten en te eten.

Wat vonden wij van de nummer 1 van kip recepten op het net?

Lekker! Vooral de spek rondom de kip maakt het zeer tasty. De zoutigheid van de spek zorgde ervoor dat de kip niet te droog of smakeloos was wat vaak voor komt bij kip recepten. Maar deze kip recept is niet onze eigen idee (helaas). Buzzfeed Tasty zijn die gene die kip recepten en nog andere recepten filmen. Ze hebben ook een super video gemaakt zodat je stap voor stap alles kunt zien en kopieren.

Niet alle kip recepten zijn hetzelfde. Ondanks het feit dat kip zo veelzijdig is wil dat niet zeggen dat het makkelijk is om snel iets lekker van te maken. Als je geniet om verschillende soorten dingen te proberen dan is deze combinatie precies wat je zoekt. Wij hebben zelf nooit kip en avocado gegeten maar samen is het de moeite waard om te proberen. We hebben deze kip recept gegeten met rijst en een beetje groente erbij. De kip alleen eten leek ons iets te weinig.

Wat kan je met de overbleven guacamole doen?Kip recepten: Gevulde Kip met spek en guacamole

Je hebt waarschijnlijk guacamole over na het maken van de gevulde kop. Wat je dan zou kunnen doen is het in de koelkast zetten en de volgende dag de guacamole  eten met nacho’s of in een wrap stoppen.. Zo kan je weer genieten van de guacamole maar hoef je niet precies hetzelfde te eten. Als je geen  zin in hebt in nacho’s of wraps dan gebruik de guacamole als een soort pesto voor je pasta .

Zijn er andere kiprecepten die zo lekker zijn dat jij denkt dat wij ze moeten proberen? Laat ons dan weten!

Bekijk de video hieronder!

print

Share This

1 comment

 1. miranda

  wel eerst de guacamole die je voor de kip gaat gebruiken en die je overhoud apart houden anders besmet je de overgebleven guacamole met rauwe kip ? hij is heerlijk overigens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *