Kip met citroen en rozemarijn

Kip met citroen en rozemarijn

Dit recept vond ik tussen mijn receptenscheursels en wilde ik wel eens proberen. Ik heb het hier en daar wat aangepast, omdat bij mij vaak de aardappels nog rauw zijn als ik ze zonder voor te koken bak in de oven. Verder heb ik er geitenkaas overheen gestrooid. Dat doe je pas de laatste 10 minuten, omdat de kaas anders aanbrandt.

De kinderen vonden de kip een beetje te zuur, de ouderen vonden het lekker. Het originele recept komt uit een oude Allerhande.

Dit heb je nodig
750 g vastkokende aardappelen, geschild en in partjes
2 kipfilets
1 citroen
2 takjes rozemarijn
1 rode ui, in halve ringen
1 courgette, in halve plakken
olijfolie
200 g zachte geitenkaas

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de aardappelpartjes voor, zo’n 2-3 min. Snijd de kipfilets overlangs open, niet helemaal tot het eind. Snijd de helft van de citroen in plakjes en leg die tussen de kipfilets. Leg er een takje rozemarijn op en zet de kip vast met een cocktailprikker.

Giet de aardappels af en laat even uitdampen. Doe ze samen met de courgette en de ui in een ovenschaal. Schep om met wat olijfolie. Leg de kip ertussen en bestrooi de schaal met peper en zout. Zet de schaal 30 min. in de oven. Haal hem eruit en strooi de geitenkaas eroverheen. Bak nog 10 min. goudbruin. Snijd de andere helft van de citroen in partjes  en serveer die bij de citroenkip.

print

Share This