Kinderfavoriet: macaroni met ham en kaas én ketchup!

Kinderfavoriet: macaroni met ham en kaas én ketchup!

Dat het nu een gezond gerecht is? Nee, maar lekker is het wel. Vooral kinderen kun je niet blijer maken dan met macaroni met ham en kaas uit de oven met wat ketchup erbij.

Het mooie aan macaroni met ham en kaas is dat het snel te bereiden is. Al met al kan je binnen een uur aan tafel zitten en dat is soms ook wel wat waard.

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen
500 g macaroni
300 g gekookte hamblokjes
175 g jong belegen geraspte kaas
ca. 0,5 liter melk
40 g boter
40 g bloem
witte peper en nootmuskaat naar smaak
Flesje tomatenketchup

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak ondertussen een béchamelsaus: smelt de boter zonder te laten verkleuren. Doe de bloem er in één keer bij en roer tot een papje met een houten spatel. Giet dan beetje bij beetje de koude melk erbij, terwijl je iedere keer roert tot de melk helemaal is opgenomen door de roux. Wacht met nieuwe melk erbij doen totdat de saus-in-wording weer tegen de kook aan is. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Giet de macaroni af en roer de bechamelsaus erdoor. Schep de blokjes ham door de macaroni en schep goed om.  Op het laatst schep je er 150 g van de kaas erdoor. Doe het macaronimengsel in een ovenvaste, platte schaal. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet zo’n 20 minuten in de oven. Last but not least: de ketchup kan naar wens worden toegevoegd bij het opdienen.

Wil je er toch nog iets van groente aan toevoegen? Dan kan je ook een groene paprika in stukjes snijden en 2 tomaten fijnsnijden en er doorheen doen.

Serveer met een frisse groene salade.

print

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *