Kerst voorgerecht: serranohampakketjes

Kerst voorgerecht: serranohampakketjes

Koken voor kerst is altijd weer een uitdaging. Vooral omdat je rekening moet houden met gasten aan tafel die bijvoorbeeld niet van vis houden. Deze serranohampakketjes doen het als kerst voorgerecht waarschijnlijk bij iedereen wel goed!

Voor het recept van dit kerst voorgerecht gaan we uit van een groep van 10 personen.

Dit heb je nodig voor 10 personen

2 peren
150 ml sherry medium dry
1 el vloeibare honing
300 g manchego kaas
80 g serranoham
15 g bieslook

Zo maak je het

Schil de peren en snijd ze in 10 partjes.

Breng in een steelpannetje de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerend op en laat het geheel 2-3 min. inkoken. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 3-4 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.
Snijd de manchego in 10 puntjes. Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Leg er een puntje manchego op, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer. Rol de plakjes op. Leg de pakketjes op de bordjes. Druppel er wat sherrysiroop over en bestrooi royaal met peper. Het kerst voorgerecht is klaar om geserveerd te worden.

Fijne kerst!

Tip

Kleed het bordje verder aan met een paar halve cherrytomaatjes en een soepstengel. Of leg de pakketjes op een bedje van rucola.

Ben je nog op zoek naar een idee voor het hoofdgerecht? Een gevulde varkenshaas past ook prima bij dit voorgerecht.

Fotocredits: ah.nl

print

Share This

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *