Hapjes voor oudejaarsavond

Hapjes voor oudejaarsavond

Oudejaarsavond is echt zo’n avond die je doorbrengt met vrienden of familie. Een avond met spelletjes, muziek, een conference, en natuurlijk oliebollen, appelflappen en lekkere hapjes op tafel.

dadelsDadels gevuld met Chèvre de Bellay
Ontpit de dadels, als dat nog niet is gebeurd. Roer de kaas tot hij smeuïg is. Doe de kaas in een spuitzakje en spuit de kaas in de dadels. Versier de kaas met rode besjes en gehakte peterselie.

 


snacktomaatjes-met-mozarella-en-basilicum.1366664959-van-BrendaMarieke

Tomaatjes met mozzarella 
Halveer de tomaatjes en schep met een lepeltje de pitjes eruit. Leg in elk helftje een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella. Breng op smaak met een scheutje basilicumazijn en versgemalen peper.

 

parmahamrolletjesParmahamrolletjes
Neem een plak parmaham en smeer die in met roomkaas en verdeel er rucola overheen. Rol de ham op en je rolletje is klaar!

 

 

kerstpitaKerstpita’s met romige pesto
Snijd pitabroodjes in driehoekvormen en bak ze af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen. Steek onderin een zoute stick. Meng wat groene pesto met een paar eetlepels crème fraîche en besmeer de ‘boompjes’ met het pestmengsel. Maak een slinger van kleine stukjes rode paprika.

 

komkommer-kruidenkaas-en-zalm.1414576170-van-cverstraetenKomkommer met zalm en kruidenkaas
Schil de komkommer en snijd hem in dikke plakken. Doe de kruidenkaas in een spuitzak en spuit op elk stuk komkommer wat kaas. Leg er een stukje gerookte zalm op, steek er een prikker door en bestrooi met wat dille.

 

 

Foto’s komen van welke.nl.

print

Share This