Gegrilde gamba’s van de bbq

Gegrilde gamba’s van de bbq

Een mix van vlees en vis van de barbecue doet het altijd erg goed, dan is er voor ieder wat wils. Gegrilde gamba’s zijn heel eenvoudig te bereiden. De gamba’s hoef je slechts te marineren en aan een stokje te rijgen. De bbq doet de rest.

Als je de gamba’s koopt, bijvoorbeeld bij Lidl, dan is het darmkanaal al verwijderd. Anders moet je dat zelf doen door er een snee in te maken en het zwarte streepje te verwijderen.

Dit heb je nodig voor 10 stokjes

  • 1/2 zak ongepelde grijze gamba’s (diepvries), ontdooid
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 rode peper, fijngesneden en de pitjes verwijderd
  • paar blaadjes citroenmelisse, fijngesneden
  • paar takjes peterselie, fijngesneden
  • satéprikkers

Zo maak je gegrilde gamba’s

Ontdooi de ingevroren gamba’s door de zak een nacht van te voren in de koelkast te leggen. Je kan de gamba’s ook ontdooien door ze in een bak met koud water te leggen tot dat ze zacht zijn.

Pers 2 teentjes knoflook fijn en snij de halve rode peper in kleine stukjes en haal de pitjes eruit. Vervolgens nog even de peterselie takjes fijnsnijden en de blaadjes citroenmelisse ook in kleine fijngesneden stukjes.

Neem een schaaltje en doe hier 5 eetlepels olijfolie in. Maak dan een marinade van de olijfolie, de kruiden en de specerijen. Breng op smaak met wat zeezout. Meng de gamba’s hierin om en laat een halve dag marineren in de koelkast.

Rijg vlak voor aanvang van de barbecue de gamba’s aan de prikkers. Leg ze op de barbecue en draai ze een keer om. De gegrilde gamba’s zijn klaar als ze roze kleuren, na circa 5 minuten.

Gegrilde gamba’s zijn extra lekker met aioli.

Tip!

Mocht je de smaak te pakken hebben probeer dan ook dit recept eens van pasta met pesto en gamba’s, een absolute topper!

print

Share This