Gedroogde tomaten uit de oven

Gedroogde tomaten uit de oven

Gedroogde tomaten zijn nog lekkerder als je ze zelf droogt in de oven. En het is een stuk eenvoudiger dan je denkt. Je kan er trostomaten voor gebruiken maar ook Cherrytomaten zijn gedroogd erg lekker.

Tip!
-gedroogde tomaatjes zijn lekker in de pasta, in een salade met feta en pijnboompitten, bij een witvisje, of om zelf rode pesto of tapenade van te maken.

Dit heb je nodig voor 1 weckpot
ca. 1,5 kilo rijpe, smaakvolle tomaten
paar takjes tijm
zeezout
olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd de tomaten in gelijke kwarten. De pitten en het vocht kan je eruit scheppen maar dat hoeft niet. Het drogen gaat dan wel wat sneller. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hierop de partjes tomaat met het vel naar beneden. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en maal er wat zeezout over. Eventueel kan je een paar teentjes knoflook in plakjes snijden en deze tussen de tomaten leggen. Schuif de plaat in de oven en laat 2 uur drogen met de ovendeur op een kiertje, zodat het vocht eruit kan.

Laat de tomaten afkoelen. Schenk een laagje olijfolie in een schone (uitgekookte) pot en doe er een paar teentjes knoflook en een paar takjes tijm bij. Doe de afgekoelde tomaten erbij en vul verder aan met olie tot de tomaatjes onder staan.

In de oven gedroogde tomaten zijn in een potje met olijfolie, gekoeld, zeker wel een paar weken houdbaar.

 

Fotocredits: lmld.org

print

Share This