Friszoete salade met sinaasappel en radijs

Friszoete salade met sinaasappel en radijs

Misschien denk je niet 1-2-3 aan de combinatie van sinaasappel en radijs. Maar juist het zoete van de sinaasappel is een goede tegenhanger van het scherpe randje van radijs. Deze heerlijke frisse salade met sinaasappel en radijs smaakt lekker bij bijvoorbeeld kip.

Wist je dat…
Radijs heel veel voedingsstoffen bevat, maar heel weinig calorieën? Dat komt doordat er heel veel vezels in zitten. Verder bevatten ze veel antioxidanten en vitamine C, K en B. De salade met sinaasappel en radijs is dus ook nog eens erg gezond.

Dit heb je nodig voor 2 personen
3 sinaasappels, geschild en in plakken
8 radijsjes, in stukjes
10 olijven (met ansjovis), gehalveerd
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl honing

Zo maak je het
Verwijder de pitten uit de sinaasappel en leg de plakken sinaasappel op een bord. Snij de radijs in stukjes en verdeel de radijsjes en de gehalveerde olijven over de plakken sinaasappel.

Meng de olie, azijn en honing en klop goed door elkaar met een vork. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel over de salade.

Eet smakelijk!

Tip!

Een andere heerlijke, zomerse salade is de mangosalade met spinazie. Net als de salade met sinaasappel en radijs is dit ook een op het oog apart recept maar uiteindelijk ook een hele erg lekkere combinatie van smaken. Absoluut een aanrader!

print

Share This