Eton mess: rommelig toetje met rabarber

Eton mess: rommelig toetje met rabarber

Eton mess komt oorspronkelijk uit het Britse Berkshire, waar het Eton College staat. Je maakt het met aardbeien of banaan gemengd met ijs of slagroom en stukjes meringue, maar het kan ook heel goed met ander fruit, zoals rabarber.

Je kunt eventueel kant-en-klare meringues kopen in de supermarkt of bij de bakker, maar zelf gemaakt zijn ze toch net wat lekkerder en bepaal je zelf hoe kleverig ze vanbinnen zijn.

Dit heb je nodig voor 4-6 personen
Voor de meringue
2 eiwitten
100 g suiker

Voor de rabarbercompote
500 g rabarber
50 g suiker
sap van 1 sinaasappel

Voor de slagroom
2,5 dl slagroom
1 el suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 °C.
Klop de eiwitten stijf in de keukenmachine of met een elektrische mixer, tot je er pieken van kunt maken. Doe dan lepel voor lepel de suiker erbij terwijl je door blijft kloppen. Schep het glanzende eiwit in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet maximaal een uur in de oven. Houd je niet van dat kleverige vanbinnen, dan laat je ze nog wat langer uitdrogen in de oven.

Was de rabarberstengels en snijd ze in stukken van ca. 2 cm. Doe over in een pan en zet ze met de suiker en het sinaasappelsap op een laag vuurtje op tot het kookt. Laat de rabarber koken tot het gaar is, maar er nog wel stukjes in zitten.

Klop de slagroom met de suiker lobbig.

Schep nu een laagje rabarber in een schaaltje of een glas en daarover een laagje slagroom. Leg er wat stukjes meringue overheen en herhaal de procedure van laagjes.

Fotocredits: heidirobb.com

print

Share This