Spaans stoofpotje met pasta

Spaans stoofpotje met pasta

Fideuá is een Catalaans visstoofpotje met pasta. Je maakt het met ‘fideo’, een soort korte spaghetti. Fideo is te koop bij een Spaanse winkel, maar je kunt ook gewone spaghetti nemen en die in stukjes breken. Net als bij de paellarijst bak je de pasta eerst even, voordat je hem gaarstooft in de bouillon. Ik heb niet alleen vis, maar ook kipfilet doorheen gedaan, dat gaat prima samen met garnalen. Makkelijk te maken en erg lekker!

Dit heb je nodig voor 4 personen
200 g fideo of spaghetti in stukjes gebroken
scheut olijfolie
2 knoflooktenen, geperst
1 ui, gesipperd
1 tl pikante paprikapoeder
200 g kipfilet, in stukjes
1 blik tomatenblokjes
500 ml visbouillon
paar draadjes saffraan
100 g garnalen
verse peterselie

Zo maak je het
Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak hierin de fideo, totdat deze een beetje gaat verkleuren. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Fruit de ui en de knoflook in dezelfde pan en bestrooi met de paprikapoeder. Bak de kipfilet rondom en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Schep om en voeg de fideo toe. Schenk de visbouillon erbij en voeg ook de saffraan toe. Laat op een middelmatig vuur koken tot de pasta gaar is volgens de verpakking.

Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen toe en warm ze mee. Maal er verse peper over en garneer met de peterselie.

print

Share This