Blij Italiaans toetje: tiramisu met limoncello

Blij Italiaans toetje: tiramisu met limoncello

Tiramisu is een Italiaans dessert dat traditioneel gemaakt wordt van cacao, koffie, mascarpone, biscuit en ei. Uiteraard kun je ook ander ingrediënten gebruiken, zoals citroen en limoncello in deze fris-zoete versie.

De naam tiramisu betekent letterlijk beur me op of maak me blij. En blij word je zeker van dit heerlijke toetje!

Dit heb je nodig voor ca. 6 personen
80 ml limoncello
sap van 2 citroenen
2 el suiker (optioneel)
125 g mascarpone
125 g kwark
2 el lemoncurd
200 ml slagroom
4 el poedersuiker + extra bij het serveren
1 pak lange vingers
3 el geschaafde amandelen, geroosterd

Zo maak je het
Voor een kindvriendelijke versie breng je de limoncello, het citroensap en de kristalsuiker in een steelpannetje aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken en laat daarna afkoelen. Voor een toetje met alcohol voor alleen volwassenen meng je de limoncello met het citroensap (dus zonder het op het vuur te zetten).

Roer de mascarpone los met de kwark en de lemoncurd in een grote kom. Mix de slagroom met de poedersuiker lobbig en spatel de room in porties voorzichtig door het kwark-mascarponemengsel, zodat het een zo luchtig mogelijk mengsel blijft.

Bedek de bodem van de schaal met een laag lange vingers en besprenkel met de helft van het citroen-limoncellosap. Schep de helft van het slagroom-mascarpone mengsel erop en leg hier weer een laag lange vingers op met wat sap besprenkeld en eindig met een laag room-mascarpone. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de tiramisu minstens een halfuur in de koelkast opstijven.

Bestrooi vlak voor het serveren met de geroosterde amandelen en wat poedersuiker.

Fotocredits: www.alice.tv

print

Share This