Caprese salade met avocado

Caprese salade met avocado

Wat is er lekkerder dan een warme zomerdag afsluiten met een frisse salade? Deze salade komt van het eiland Capri. Leuk detail: deze Caprese salade is samengesteld in de kleuren van de Italiaanse vlag (groen, wit, rood).

Dit heb je nodig voor een Caprese salade voor 4 personen

Een flinke handvol basilicumblaadjes
500 g cherrytomaatjes
2 avocado’s
2 bollen buffalo mozzarella
3 el olijfolie
2 el balsamico

Zo maak je het

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en halveer de cherrytomaatjes. De avocado’s worden ontdaan van de schil en de pit en worden vervolgens in partjes gesneden. De buffalo mozzarella kan in stukjes. Doe al de ingrediënten, behalve de olijfolie en de balsamico, in een mooie slakom en hussel door elkaar. Klop een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel over de Caprese salade.

Tip!

Het is ook lekker om over de Caprese salade wat geroosterde pijnboompitjes te doen.

Caprese salade met avocadoAvocado bewaartip!

Avocado’s zijn vrij lastig te bewaren zodra ze eenmaal open gesneden zijn. Ze beginnen al binnen een paar uur bruin en soms slijmerig te worden. Hoe kan je dat voorkomen? Snijd een ui in grote stukken en leg dit in een plastic bakje. De halve avocado leg je er bovenop. Sluit het bakje en leg het in de koelkast. Het is overigens aan te raden om de helft zonder pit te gebruiken en de helft met de pit in het plastic bakje te stoppen. De smaak blijft zo ook het beste bewaard.

Fotocredits: msbuenavida.com

print

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *